Bardzo słaba jakość produktów- nieadekwatna do ceny. Koszt płaszcza 419 zł, po miesiącu nie nadawał się do noszenia. Zmechacil się i wygląda jak sz*mata. Reklamacja została odrzucona, płaszcz odesłano... Ver más
Consulta las opiniones de los clientes
Nie polecamping sklepu bo kolejny raz kiedy odesłać dużo rzeczy okazało się że coś zginęło. Jest to kolejny raz kiedy w paczce było 5 rzeczy a nagle się okazuje że jednej brakuje i jak się upominam o... Ver más
Dziewczyny uważajcie , niektóre rzeczy tak słabej jakości że rozsypują się w rękach. Reklamacja spodni które były założone raz i po prostu każdy możliwy szew puścił uznano za moją winę ponieważ jestem... Ver más
Coś strasznego. Marynarka która przyszła była „popisana” długopisem. Były zaznaczone ślady jakby miały być zrobione jakieś przeróbki krawieckie. Ale proszę Państwa jak można wysłać taki produkt klien... Ver más
Información sobre la empresa
Información proporcionada por diversas fuentes externas
VARLESCA BUTIK
Información de contacto
Polonia
- www.varlesca.pl
No ha contestado las opiniones negativas
Así usa esta empresa Trustpilot
Descubre cómo se obtienen, puntúan y moderan sus opiniones y valoraciones.
Coś strasznego.
Coś strasznego.
Marynarka która przyszła była „popisana” długopisem. Były zaznaczone ślady jakby miały być zrobione jakieś przeróbki krawieckie. Ale proszę Państwa jak można wysłać taki produkt klientowi ? Popisane długopisem. Na domiar złego zauważyłam to dopiero po jakimś czasie ponieważ myślałam że kupując nowy towar będzie bez skazy. Niestety sklep porażka. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam…
A mi przyszly dwie koszulki i jestem…
A mi przyszly dwie koszulki i jestem zadowolona. Co klient to inne zdanie, więc najlepiej sprawdzić samemu czy to co jest pisane w opiniach to prawda czy nie.
Pozdrawiam.
Zmechacony płaszcz po miesiącu
Zakupiłam płaszcz w 80% zrobiony z wełny. Gruby, ciepły, pięknie się prezentował. Niestety po miesiącu nie nadaje się do noszenia. Cały zmechacony, "obieranie" go nic nie daje, bo materiał ciągle się mechaci, wygląda jakby był już mocno użytkowany. Reklamacja uznana za bezsadną i odrzucona, ponieważ Pani uznała ze zmechecenia wynika z cyklicznego tarcia i złego użytkowania. Dodatkowo dopisala, że ubrania są wykonane z najlepszych gatunkowo materiałów, trwałych przy prawidłowym użytkowaniu. Nie wiem w jaki sposób miałabym źle użytkować płaszcz, ale jest to dosyć ciekawe stwierdzenie. Szkoda, płaszcz piekny, ale kosztował niecałe 400 zł a po miesiącu nie nadaje się do noszenia. Od odrzuconej reklamacji na pewno się odwołam, bo jest to dla mnie nieporozumienie...
Odrzucają reklamację!!!
Jeśli coś nie będzie spełniało waszych oczekiwań podczas noszenia ubrań to nie liczcie na reklamacje w tym sklepie!! Firma typowo nastawiona jest tylko na zysk, ładnie wszystko na zdjęciu tylko wygląda. Kupiłam dwie bluzy kremowa i czarna z bardzo duzym logo varlesca (ich własny produkt) już po kilku nałożeniach napisy zaczęły pękać, bardzo źle to wyglądało, odesłałam towar, ale reklamację odrzucono i odeslano mi bluzy. Dodam że były prane zgodnie z instrukcją na metce. Więcej już ich nie nałożyłam, a z tego sklepu już nigdy nic nie kupię!!! Odradzam!
Nie polecam. Bardzo słaba jakość. Na zdjęciach wszystko wyglada pięknie, a w rzeczywistości to słabe jakościowo szmaty. Legginsy mają jedną nogawkę krótsza, zbiegły się po jednym praniu. Bluza sztuczna jakby poliestrowa. Koszulka paskudna jakościowo, jak na bazarze. Zamówiłam kiedys sukienkę, popruła się po jednym założeniu. Tragedia
Zamówiłam marynarkę przyszła…
Zamówiłam marynarkę przyszła błyskawicznie jest taka jak na zdjęciu spełniła moje oczekiwania jestem bardzo zadowolona będę zaglądać ponownie do tego sklepu
Ubrania po jednym założeniu dziurawe
Ubrania po jednym założeniu dziurawe. Odzież droga, a co do jakości, to szmaty do podłogi są lepsze. Porażka
Totalna porażka
Czytam poprzednie negatywne opinie i zgadzam się z nimi w 100%. Miałam identyczna sytuacje z odrzuconą reklamacją, uznaną za bezzasadną, gdzie wina leżała ewidentnie w jakości wykonania produktu. Co zabawne, duża część ich sukienek jest sprzedawana również na ali ;). Odradzam zakupy tam. Nie bez powodu nie maja opcji oceny na swoich socialach. Pieniądze wywalone w błoto na ciuchy nie warte nawet 1 zł.
Śmiechu warte
Osobiście zawsze uważałam firmę Varlesca za firmę na wysokim poziomie aczkolwiek wszystko się zmieniło wraz z jednym zakupem. Produkt, który zakupiłam po kilku założeniach nadaje się jedynie do kosza, ponieważ jako szanującą się osoba nie chodzę w zniszczonych ubraniach. Ewidentnie była to wada fabryczna bądź po prostu słabej jakości produkt. Po złożeniu reklamacji (oraz uprzednim kontakcie mailowym) w ciągu kilku dni otrzymałam wiadomość zwrotną, że reklamacja jest bezzasadna i szczerze napisałabym chętnie odwołanie być może złożyłabym ponownie reklamację z tytułu rękojmi ale nie chce mi się tracić nerwów oraz pieniędzy na kolejną wysyłkę trefnego towaru. Dla mnie te 120zł jak na kilka założeń to zbyt wygórowana cena więc polecam albo zatrudnić kogoś kto rozpatruje reklamację zgodnie z prawem konsumenta albo zmniejszyć cenę swoich produktów. Niestety niesmak jest tak duży, że odradzam zakupy w tej firmie.
Najgorszy sklep z jakim miałam…
Najgorszy sklep z jakim miałam doczytywania. Materiał to scierwo który jest okropny a ubrania to badziew.
Nie polecam.
Tania chinszczyzna wystylizowana i wyfiltrowana na cos, czym nje jest.
Pani Beata, wlascicielka, znalazla obie latwy i szybki sposob na zarabianie kroci na naiwnosci klientek. Wszystkie rzeczy pochodza z Chin, sa dostepny w roznych innych butikach tez. Zdjecie sa przerabiane, nakladane filtry i tania chinszczyzna wyglada na foto dobrze w polaczeniu z drogimi dodatkami. Natomiast dalej dostaniesz tania chinska szmatke warta 100zl. Nie polecam
Ta firma to jakas porazka
Ta firma to jakas porazka. Przyszło zamówienie oczywiscie spódnica bez paska wróciłam ja taką jaką dostałam ale pani mi wmawia ze była z paskiem. Na to ja na co mi pasek bez spódnicy gdybym miała ten pasek to bym go zwróciła. Jestem uczciwą klijentką i to mnie bardzo rozczarowało ze tak dbaja o klijenta. Zdięcia pięknie porobione ceny ubran zawyzone. Omijajcie ten sklep z daleka. Jak jest cos nie tak to wina klijenta. Oszusci. Pozdrawiam rozczarowanych
OGROMNIE NIE POLECAM PROBLEMY ZE SKLEPEM
Ogromnie nie polecam tego sklepu. Zamówienie złożone 15.08 (święto) Po dodaniu produktu do koszyka pokazała się informacje, że paczka zostanie wysłana po 16.08. Niestety nie została ona wtedy wysłana tylko dopiero w dniu 21.08. Wymieniłam kilka wiadomości ze sklepem. Najpierw zostałam zapewnioną że Pani dopilnuje aby moja paczka wyszła (było to 17.08) i oczywiście nie wyszła. W dniu 18.08 dostałam wiadomość, że kurier już u nich był i nie wziął mojej paczki. Kłamstwa na stronie, kłamstwa w wiadomościach jednym słowem MASAKRA. Pisałam do nich wielokrotnie że bardzo mi zależy aby paczka doszła do niedzieli gdyż wyjeżdżam na wakacje a tego niestety nie potraktowali poważnie. Po wszystkim paczka do mnie przyszła dopiero 22.08 (tydzień po złożeniu zamówienia). Przesyłka która idzie tydzień z Polski. Gdybym wiedziała że zrobią mi taki numer w życiu bym nie zamówiła. Produkt z paczkomatu musiał odebrać mój brat gdyż ja już jestem na wakacjach i nie mam takiej realnej możliwości. Dziewczyny szkoda czasu i energii, sklep nie wywiązuje się z niczego. NIE POLECAM
Nie zamawiaj towaru z Varlesca
Niestety żałuję że tak późno sprawdziłem opinie o sklepie Varlesca. Towar zamówiony na prezent rozszedł się po pierwszym użytkowaniu, reklamacja została zgłoszona i towar miał być naprawiony i odesłany, jednak naprawą nie można tego nazwać, towar odesłany bez paska( mają go dopiero dosłać), jednak miejsce naprawy, różni się od szycia poniżej i grozi ponownym rozejściem się towaru przy próbie użytkowania bądź prania. Towar jednorazowy.
Nie polecam produktów tej firmy
Nie polecam produktów tej firmy - baaardzo słaba jakość ubrań, typowe made in china i sam poliester. Zamówiłam sukienkę z nazwy lnianą, na metce ze składem znalazłam jedynie informację „ Len wiskoza”, zero składów procentowych a i sama metka malutka, mało wiarygodna. W dotyku czuć, że w materiale z pewnością jest jakiś sztuczny dodatek - ale tego już klient się nie dowie… Miałam również problem z dostawą, więc napisałam maila do Biura Obsługi Klienta. Odpowiedź otrzymałam, ale na bardzo niskim poziomie, bez jakichkolwiek zwrotów grzecznościowych, bez dzień dobry, pani bardzo mało pomocna. Strona internetowa przedstawia piękne zdjęcia produktowe, ale proszę się nie łudzić, że ubranie, które Państwo dostaniecie będzie takie samo - zdjęcia są poprzerabiane a kolory podrasowane. Ceny za zwykłą chińską szmatkę mega wygórowane. Jeśli komuś nie zależy tak bardzo na jakości ubrania to lepiej zamówić odpowiednik w chińskim sklepie internetowym.
Bardzo polecam nie jednokrotnie…
Bardzo polecam nie jednokrotnie zamawiałam z tego sklepu i wszystko zawsze przychodzić zgodnie z opisem. Jakość ubrań jest super. 😊
Otrzymałam wadliwy produkt
Otrzymałam wadliwy produkt. Oddałam na reklamację, która nie została przyjęta, bo rzekomo uszkodziłam ubranie PODCZAS ROZPAKOWYWANIA!
Reklamacja nie została przyjęta.
Banda oszustów!
Proszę o kontakt osoby, które zostały oszukane - chcę założyć sprawę tej firmie.
tragic service!!
Byłam klientką ale…
Byłam klientką ale po kolejnym niskim zachowaniu sklepu zdecydowałam, ze więcej nie skorzystam. Sklep przedstawia tanie cwaniactwo polegające na tym, ze wbrew polskiemu prawu nie zwracają kosztów przesyłki w przypadku uznanej reklamacji. Czyli klient dostaje wadliwy produkt, musi odsyłać, czeka 2 tyg na decyzję po czym łaskawie uznają reklamację ale koszty przesyłki ma pokrywać klient. Nieuczciwe, niezgodne z prawem a przede wszystkim żenujące- świadczy o niskim poziomie i wręcz głupocie- zarobić a właściwie wyłudzić 16 zł nawet kosztem utraty stałego klienta.
La experiencia Trustpilot
Más información sobre otros tipos de reseñas.
Más información sobre el proceso de revisión de Trustpilot.