Bardzo słaba jakość produktów- nieadekwatna do ceny. Koszt płaszcza 419 zł, po miesiącu nie nadawał się do noszenia. Zmechacil się i wygląda jak sz*mata. Reklamacja została odrzucona, płaszcz odesłano... Ver más
Consulta las opiniones de los clientes
Nie polecamping sklepu bo kolejny raz kiedy odesłać dużo rzeczy okazało się że coś zginęło. Jest to kolejny raz kiedy w paczce było 5 rzeczy a nagle się okazuje że jednej brakuje i jak się upominam o... Ver más
Dziewczyny uważajcie , niektóre rzeczy tak słabej jakości że rozsypują się w rękach. Reklamacja spodni które były założone raz i po prostu każdy możliwy szew puścił uznano za moją winę ponieważ jestem... Ver más
Coś strasznego. Marynarka która przyszła była „popisana” długopisem. Były zaznaczone ślady jakby miały być zrobione jakieś przeróbki krawieckie. Ale proszę Państwa jak można wysłać taki produkt klien... Ver más
Información sobre la empresa
Información proporcionada por diversas fuentes externas
VARLESCA BUTIK
Información de contacto
Polonia
- www.varlesca.pl
No ha contestado las opiniones negativas
Así usa esta empresa Trustpilot
Descubre cómo se obtienen, puntúan y moderan sus opiniones y valoraciones.
Zdecydowanie polecam
Zdecydowanie polecam! Jestem stałą klientką od lat. Rzeczy wyglądają identycznie jak na zdjęciach, rozmiary dokładnie opisane, jakość rewelacyjna! Kontakt z butikiem również na najwyższym poziomie!
Ja jestem na tak sukienki są piękne
Mam pozytywne doświadczenia z tą firmą i dziwi mnie taka ilość negatywnych opinii.Zamawiane 4 sukienki sa piękne i wyróżniające się na tle za krótkich często i byle jakich sukienek z sieciowki, sa identyczne jak na zdjęciu, wzory , kolory odzwierciedlają zdjęcie w 100 procentach, poza tym jakość jest taka sama jak w sieciowkach typu Zara czy hm, wysyłka też dość szybka, produktów nie zwracałam więc nie wiem jak wygląda kontakt z biurem. Firma godna polecenia
Tragedia..
Tragedia... Sukienka niezgoda z tym co znajduje się na stronie sklepu. Jakość tragiczna, wzór na sukience nie zgadzał się z tym co widać na stronie. Sukienka na stronie prezentowała się pięknie, a w rzeczywistości tak jakby ktoś ją uszył że starej zasłony. Nie polecam!
The dress we ordered were perfect fit…
The dress we ordered were perfect fit for my wife but they came in a bit late than expected. Satisfactory experience
Zamówiłam pierwszy raz i zdecydowanie…
Zamówiłam pierwszy raz i zdecydowanie ostatni . Ceny w tym butiku nie idą w parze z jakością. Nie polecam!!!!!
Porażka,na instagramie podają ze jakiś…
Porażka,na instagramie podają ze jakość premium ,a tam sama wiskoza po jednym praniu do wyrzucenia.👎👎👎👎👎
Najlepszy sklep odzieżowy
Piękne ubrania, świetna jakość. Kurtkę, którą kupiłam w tym sklepie dwa lata temu mam do dziś. Sukienki są wyjątkowe i świetnej jakości. Wiem, bo mam ich wiele marki Varlesca.
Obsługa sklepu przemiła i chętna do pomocy. Szybka odpowiedz na mailu i równie ekspresowa wysyłka na prośbę klienta.
Serdecznie polecam
A.B.
ODRADZAM
ODRADZAM! I piszę ku przestrodze... Zostałam oszukana na 300 zł. Mam podejrzenie, że firma utrzymuje się z oszustw. Zamówiłam 2 jasne sukienki. Rozczarowana ich jakością (beznadziejne i niezgodne że zdjęciami) chcialam skorzystać z możliwości zwrotu. Zapakowałam że starannością i odesłałam. Otrzymałam zdjęcia, na których jedna z nich była podeptana (odbite buty) i nie otrzymałam pieniędzy. Przeboleję tę stratę, ale sklep omijam i ODRADZAM, wszystkim ODRADZAM.
Niestety marynarka na która długo…
Niestety marynarka na która długo czekałam dotarła zabrudzona
MASAKRA.Moje ostatnie zamówienie w tej…
MASAKRA.Moje ostatnie zamówienie w tej firmie.Zamówiłam kilka sukienek i spodnie.Sukienki jakość w miarę, choć jedna miała wadę, ale z uwagi,że bardzo mi się podobała to zostawiłam.Spodnie woskowane coś w stylu leginsów., wiadomo ze nie mogą odstawać w sensie być luźne.Niestety po dwóch założeniach( w tym jedno na raptem godz.-wyskoczenie do sklepu) zauważyłam, że szwy zaczynają się rozchodzić na tyłku i w kroku.Po ocenie organoleptycznej (teraz zacytowałam osobę)Pani stwerdxiła, że źle dopasowałam rozmiar spodni do figury (nadmieniam,że zamawiałam od nich kilka razy i były to przeważnie M). Mało tego spodnie, które zamówiłam (nazwa horsen) zniknęły dziwnym trafem z oferty, teraz się domyślam z jakich względów.Spodnie oczywiscie mi odesłano.Odwołałam się niezwłocznie od ich decyzji drogą e-mailowa, ale minęły ponad dwa tyg. i nie otrzymałam odpowiedzi.W związku z tym zadzowniłam na infolinie ,ale odesłano mnie z kwitkiem, twerdząc, że w zwrotach nie mają telefonów(klamstwo!!) i zapewniając, że przekaża informacje do tego działu.Zachęcili także aby ponownie napisać e-maila z reklamacją.Tak zrobiłam i znów ponad dwa tyg. czekam i cisza.Śmiech na sali. Teraz pójdzie pismo poleconym.Odradzam zakupy z reklamacja jest masakra.
Omijać szerokim łukiem
Omijać szerokim łukiem. Kupiłam sukienkę na święta,bluzkę i spodnie prezentowały się świetnie na stronie. No wlansie tylko na stronie gdzie każde zdjęcie jest na maksa przerobione. Kolory okazały się całkiem inne, materiał fatalny, rozmiarówka zaniżona. Spodnie chyba były szyte w najgorszej fabryce w Chinach. Kupuje w innych sklepach,w których są sprzedawane ubrania z hurtownii ale jakość jest selekcjonowana. Tutaj jak widać kupią coś za 5 zł i sprzedadzą za 150 zł. Piękne umalowane modelki i przerobione zdjęcia nie pomoga wam na opinii sklepu.
Ps. Obsługę klienta macie fatalna, może zamiast pięknych modelek powinniście rozniez zainwestować w zmianę zespołu. Avoid !
Gdzie mój zwrot środków?
Zamówiłam bluzkę. Niestety okazało się ze ”polska jakość” wcale nie jest taka rewelacyjna. Odesłałam.
Zwrot już dawno do nich dotarł, a nawet nie dostałam żadnej informacji np. na meila o otrzymanej przesyłce.
Dziś mija czternasty dzień od otrzymania przez nich przesyłki. Pieniędzy na koncie dalej brak. Widze, ze maja problem ze zwrotem środków. Chyba pora to zgłosić do UOKiK. Maja 14 dni na zwrot, aczkolwiek powinni zrobić to NIEZWŁOCZNIE.
Zwrócony towar
Zwrócony towar, potwierdzenie dostarczenia przesyłki, a o zwrot pieniędzy miesiąc czasu nie można sie doprosić. Ciężki kontakt. Wiadomości zostają zignorowane. Brak odpowiedzi,pieniędzy nadal brak. Nie polecam!
Nie polecam. Zamówiłam płaszcz w pre orderze, dwukrotnie zmieniła się data wysyłki towaru najpierw z 14.10 na 25.10, a następnie na 31.10. Ostatecznie zostałam poinformowana o tym, że zamówienie zostało anulowane. Czekałam miesiąc na płaszcz, którego nie otrzymałam... dla mnie, jako dla klienta taka sytuacja jest niedopuszczalna. Beznadziejne podejście do klienta. Pozostałe rzeczy, które posiadam są bardzo wątpliwej jakości, już po kilku praniach nadają się do wyrzucenia. Ładnie wyglądają tylko na zdjęciach. Na pewno już nic więcej nie zamówię.
Nie polecam. Chińszczyzna i w dodatku za jakieś ogromne pieniądze w stosunku do jakości. Obsługa klienta na infolinii też na niskim poziomie- nie pomocna i byle zbyć :) smutne to jest, bo jeszcze 2/3 lata temu butik zapowiadał się na taki "premium"
Nie polecam Tego sklepu Varlesca
Nie polecam Tego sklepu Varlesca , reklamowałam kurtkę która była założona ze 3 razy , pęknięcie materiału przy kieszeniach słabo przyszyte , materiał pękł żę nie da sie tego naprawić , słaba jakość gdzie kurtka kosztowała 300zl bo nadaje się do wyrzucenia.
Zgłosiłam reklamacje i odrzucona gdyż niby źle użytkowana no śmieszne to po co kieszenie w kurtce gdzie nie byly one do ozdoby tylko źle wykończony produkt . Odpowiedz na reklamacje dosłalam na 15sty dzień gdzie jest czas do 14stu .
Firma się wypiera że w 14stym dniu odbyły się oględziny .
Reklamacje zgłaszałam 30.09.2022 mamy już prawie połowe listopada to i kurtka przepadła .
po dzwonieniu się na infolinie kurtka niby została wysłana no tylko ciekawe gdzie i do kogogo . Na maile nikt nie odpowiada .
Nie polecam tej firmy nie szanują klienta , każdy zna swoje prawa i nie będziemy zamiatać tego pod dywan . !!!!
Zamówiłam sukienkę
Zamówiłam sukienkę. Koszt 180 zł + przesyłka. ( brązowa do kolan na jedno ramie - pisze ku przestrodze). Jakość dramatyczna. Popękane szwy, odbarwiania, pasek przy szyi rozciągnięty. Forma reklamacji jeszcze gorsza. Po przesłaniu zdjęć wadliwego towaru, dostałam odpowiedz żebym przesłała na swój koszt i żeby ocenili czy podlega reklamacji . Gdzie widać, ze produkt jest ewidentne zniszczony.
Kiepska jakość
Niektóre rzeczy są ok, ale niektóre to same szmaty, niewarte swojej ceny. Mam wrażenie, ze jakość pogorszyła się bardzo na przestrzeni ostatnich dwóch lat. Kiedyś zamawiałam dość często i większość rzeczy była ok, teraz są drogie i szybko się niszczą, materiały cienkie, prześwitujące, jakość bazarowa.
Polecam. Mam 3 sukienki z tego sklepu. Uwielbiam je i pasują na wiele okazji. Obsługa też ok
Blokują na instagramie.
La experiencia Trustpilot
Más información sobre otros tipos de reseñas.
Más información sobre el proceso de revisión de Trustpilot.