Open Infra Sverige Opiniones

TrustScore: 3.5 sobre 5

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Säljare Kristofer ringer och lovar snabba installationer, när avtalet väl är signerat finns inte säljaren längre tillgänglig… får kontakt med kundtjänst som informerar om att de har 24 månader på sig... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

OpenInfra har inte reparerat fibern på snart 7 månader. Kundtjänst säger att de ska skicka tekniker, återkomma med besked mm, men återkopplar aldrig. De har en otrevlig ton och kommer med intetsägande... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Relativt snabbt svar via mail (inom 24h). Trevligt bemötande och bra information. Tyvärr har mitt fiber legat nere under väldigt lång tid och min internetleverantör kunde inte ge någon vettig förkl... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Då jag var väldigt orolig för kvällens fotbollsmatch för min man , vill jag tacka er anställda dam Isabel som gjorde ett fantastiskt jobb att få igång vår tv o internet. Dessutom var hon den bästa ja... Ver más

1. Proveedor de servicios de Internet

Escrito por la empresa

Open Infra bygger, förvaltar och utvecklar fiberinfrastruktur till hushåll, företag samt kommuner i Sverige, Tyskland, USA, Norge och Storbritannien.

Medio

TrustScore: 3.5 sobre 5

4 mil opiniones

5 estrellas
4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No consta que haya invitado a opinar recientemente

Ha contestado el 98% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 semana

Todas las opiniones

191 opiniones en los últimos 12 meses

Escribir una opinión

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Internetnord skyller på OpenInfra vice versa

Opålitlig leverantör, svårt att få kontakt med kundtjänst. Längre fiberavbrott (mer än 3 dagar) frekvent förekommande, utan någon jour eller påskyndande hantering.
OpenInfra -fiberleverantören i marken, hänvisar till Guardio Internetnord -som hanterar skickar ut signalen, och Internetnord skyller på OpenInfra. Moment 22 för oss kunder.

21 de julio de 2025

Bästa kund,

Tack för att du kontaktat oss och delat din upplevelse. Vi förstår att längre fiberavbrott är mycket frustrerande och beklagar de problem som detta orsakat dig.

Som fiberleverantör ansvarar vi för det fysiska fibernätet i marken och vi arbetar kontinuerligt för att åtgärda eventuella störningar så snabbt och effektivt som möjligt. Vi är medvetna om de pågående driftstörningarna och har påbörjat nödvändiga reparationsåtgärder.

Vi vill dock förtydliga att vi ofta samarbetar med tjänsteleverantörerna, vilka ansvarar för själva tjänsten och kundkontakten. Detta innebär att vissa frågor och information kan behöva hanteras i samråd med respektive tjänsteleverantör för att säkerställa bästa möjliga support för dig som kund.

Vi beklagar att kommunikationen mellan olika aktörer kan upplevas som oklar och vi strävar efter att förbättra detta för att minska sådana situationer framöver.

Vi uppskattar ditt tålamod och hoppas kunna återställa full funktion så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss direkt.

Sara
Kundservice
OpenInfra

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Synd bara att det tog så oerhört lång…

Synd bara att det tog så oerhört lång tid att få in fiberboxen i stugan. Men informationen på vägen dit var bra. Så det blir en fyra.
Therese i Kundtjänst förtjänar fem stjärnor för sitt engagemang och sina vänliga mail när vi skulle slutinstallera fiberboxen.
Mvh Kjell Mattsson

10 de julio de 2025

Hej Kjell,

Tack snälla för din fina återkoppling och för att du tog dig tid att skriva ett omdöme!

Jag förstår verkligen att det kändes frustrerande med den långa väntan – det är inte så vi önskar att processen ska upplevas.
Därför känns det extra fint att höra att informationen under vägen ändå upplevdes som tydlig, och att du uppskattade mitt stöd i slutskedet.

Det betyder mycket för mig!

Stort tack igen för dina ord – och hoppas du får stor glädje av din fiberuppkoppling i stugan!

Therese
Open Infra

Oseriös firma

Oseriös firma. Det har gått mer än 1 och ett halvt år sedan vi signerade kontraktet. De har fortfarande inget datum då de tror att de kan komma. Sedan hotar de med avgift om man ska säga upp avtalet.

8 de julio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Erik, Tack för din feedback! Beklagar att det tar tid men just på grund av att det kan ske oförutsedda utmaningar så kan det ta lite tid. Det är därför vi har 24 månader på oss att leverera en anslutning till er enligt avtal. Dock siktar vi alltid på att leverera fortast möjligt men ibland kan det ta lite tid. Beklagar detta. Mvh Hampus på Kundtjänst

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Tog två år innan dom grävde

Tog två år innan dom grävde, alla andra hade redan fiber. Sedan ytterligare en vecka efter grävning innan det äntligen fungerade. Okunnig support. Betalt ville dom dock ha direkt, så där var dom snabba!

23 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Marcus, tack för din feedback! Ibland tar det längre tid än planerat men härligt att det till slut löste sig. Jag hoppas och tror att ni kommer ha mycket nytta av eran fiberanslutning. Mvh Hampus på Kundtjänst

Valorada con 2 estrellas sobre 5

Oerhört bristfällig kommunikation

Oerhört bristfällig (utebliven) kommunikation.
Det är för mig ofattbart att ett företag kan ta emot en beställning om en tjänst i ett tättbebyggt villaområde (där man dessutom tack vare kommunala beslut är utan konkurrens) och sen inte behöva meddela annat än att "uppdatering i ärendet kommer inom 24 månader". Jag har pratat med er kundtjänst flera ggr, senast med en Nicholas Lindgren som på ett arrogant sätt förklarar att det finns ingen information att ge om när min leverans kan bli. Upp till 24 månader utan besked?
Jag vill komma i kontakt med nätdesigner och få transparens i hur beställningar till underentreprenörer ser ut. Ni ska gräva fiber. Inte bygga rymdraketer. Kundtjänsten på telefon har hittills endast svarat standardsvar, och de flesta är dessutom otrevliga när jag uttrycker att jag inte är nöjd och vill eskalera ärendet.

17 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Robert! Tack för din feedback! Beklagar att det tar tid men vi jobbar på så fort vi kan. Mvh Hampus på Kundtjänst

Nedskräpning

Hej! Jag saknar återkoppling och handlingsplan från er angående bortforsling av stora mängder skräp och avfall från ert grävningsarbete som utfördes FÖRRA sommaren.

1 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Erik! Jag skickar dig en förfrågan här så ska jag ta reda på mer inforamtion. Mvh Hampus på Kundtjänst

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Skulle de gå att ge minus hade jag…

Skulle de gå att ge minus hade jag gjort de. Snart ett år sedan de va här och tjatade hål i huvudet på en.

12 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Christian, tack för din feeback! Jag ser att ni signerade erat avtal i augusti förra året. Vi är strax klara med förberedelserna och kommer att kontakta er så fort vi har en konkret plan gällande installation. Mvh Hampus på Kundtjänst

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Sehr schlechte Arbeit (Pfusch)

Am 16.05.2025 wurde das Rohr für das Glasfaserkabel verlegt. Am 17.05.2025 habe ich an open infra Deutschland mich in einer Email mit Fotos über die sehr schlechte Hinterlassung drs Rasens beschwert. Bitte verfolgen Sie die Emails oder rufen Sie zurück unter
+49 4172 961856
Hillmer
Lange Heide 11
21444 Vierhöfen

15 de mayo de 2025

Snabbt, effektivt och trevligt

Jag mejlade sent igår och blev uppringd på morgonen idag - supersnabb respons på min fråga och allt kunde dessutom lösas utan minsta knussel: snabbt och effektivt. Och med mycket trevligt bemötande från Jocke B! :-)

10 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Maria! Tack för din feedback! Jag såg att du fick hjälp av Jocke så jag för detta vidare. Mvh Hampus på Kundtjänst

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Gute Umsetzung

Die Arbeiter haben das Leerrohr sehr schnell verlegt und der Vorarbeiter konnte Deutsch. Ich denke hier kommt es auf die Subunternehmer an. Bei uns hat sich dann die Verlegung auch verzögert. Das hatte aber wohl mit der Gemeinde zu tun. Für die spärliche Kommunikation während der Verzögerung gibt es einen Stern Abzug, aber sonst kann ich nicht klagen!

9 de junio de 2025

Usel hastighet

Usel hastighet! Krafigt överbelastat kvällstid!
Har varit i kontakt med dem flera gånger men inget händer.

Vi har 1000/1000, vilket fungerar bra under dagtid. På kvällen sjunker hastigheten till 15Mbps (långt ifrån 1000Mbps) då deras system är så kraftigt överbelastat.
Med 15Mbps går det inte att se på TV eller något. Helt värdelöst!
Vi var tvungna att gå tillbaka till internet via 5G nätet. Att installera fiber var pengar i sjön!

Löser de problemet, så kommer jag skriva det här och ändra betyget.

8 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Jonas! Tack för din feedback. Jag hittar inga ärenden när jag söker på ditt namn i våra system så jag skickar dig en förfrågan så får du återkomma med mer information. Mvh Hampus på Kundtjänst

Open Infra is a deplorable

Open Infra is a deplorable, reckless company whose incompetent fiber optic installation at Silver Fox Ranch is a danger to my horses, my business, and my livelihood. They had the audacity to install a 300-foot cable from the street through my property to my house, buried a pathetic 1 inch deep, with a 12-foot section completely exposed in a horse pasture and a 3-inch-deep section near my house. This spits in the face of the 12-36 inch industry standard, putting my 10 horses at risk of catastrophic injuries like fractures that could cost tens of thousands and obliterate my equine business’s hard-earned reputation. The 3-inch-deep cable near my house is a ticking time bomb for damage from a lawnmower or foot traffic, and the exposed pasture section forces me to fence off grazing areas and burn money on safety measures. If I worked from home, I’d be out of work for three days now, staring down a useless internet connection that’s probably as reliable as their installation. It’s Friday at 5 PM, and their pathetic 8-5 Frisco office (10601 Clarence Dr, Suite 250) is conveniently closed, leaving me stranded until Monday at best. I haven’t even bothered calling their sorry excuse for a help desk because their reputation for failure precedes them. I’m switching to Starlink for internet that doesn’t endanger my ranch or my work, and I’m exploring legal action to make Open Infra pay for this disaster. This company is a walking catastrophe—avoid them unless you want your property ruined and your business gutted.

4 de junio de 2025

Undvik till varje pris!

Företaget har lovat installera fiber hos oss "inom kort" i över 2 års tid. Kundsupporten är värdelös och vägrar berätta vad som tar tid. Tyvärr är området låst till dom vilket är något annat sjukt påhitt.
Undvik till varje pris.
Är väl bara en tidsfråga innan detta bolag konkar.

6 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Rasmus! Tack för din feedback! Fiberoptik samt leverans är ett stort projekt som ibland tar längre tid än planerat på grund av oförutsedda händelser. Det kan vara utmaningar med markavtal etc som är den största boven när det kommer till försenade leveranser. Vi jobbar ständigt med att leverera så fort som möjligt men ibland tar det längre tid än planerat. Mvh Hampus på Kundtjänst

Möklinta Hebo 108

Möklinta Hebo 108, ständiga avbrott, seg fibernät, Leverantörer skyller på varandra. Det är vårt vardag och det speciellt tråkigt när man är beroende på wifi för att telefoni ska fungera.

3 de junio de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Pertti! Tack för din feedback. Jag rekommenderar dig att kontakta din tjänsteleverantör som kan påbörja en felsökning. Om dom ej kan hjälpa dig med att ordna detta så kommer samma leverantör att skicka en felanmälan till våran driftavdelning direkt. Mvh Hampus på Kundtjänst

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Delays, and now we pay but can't use internet

We signed a contract for fiber installation with the verbal comment that delivery should be "latest this summer". 2 years later (!) we finally received the fiber cable installation - what we didn't receive is the router from their partner Gardio so that we can actually use the internet. What we do receive are invoices for a service we can't use. The response from openinfra has been very disappointing so far: "Nothing we can do."
I highly recommend to stay away from openinfra even if it sounds like a good deal. Nothing but trouble from an incompetent and customer-unfriendly company.

30 de mayo de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hello Sophie, thank you for your feedback! I see that you have been in contact with us this week and we have given you the informationen that you were looking for. As soon as the router will be delivered you can use your fiber connection. I also see that you have talked to one of our partners when it comes to payments. This is not our customer service so if we can help you with anything please get back to us at kundtjanst@openinfra.com. Best Regards, Hampus from Customer Service.

Till Birgitta Sommarbäck

Bryt avtalet. Betala straffavgiften innan driftsättning annars tvingas ni betala fullt pris.
Processa om ni vill men det kommer inte att hjälpa.
ARN är antingen korrupta eller för inkompetenta.
Jag har förlorat hos ARN trots solklart avtalsbrott. Fick inte ens en prisreduktion.
Står i dag med en anslutning som jag vägrar använda eftersom jag av princip inte ska ha mera med OI att göra.
OI har brutit mot avtalet där det står något liknande "samråd med kunden om var kabeln ska dras sker innan installation"
Avtalsbrott med andra ord.
Ge upp innan det är för sent är alltså mitt råd. Tyvärr

30 de mayo de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Jon, då både vi och ARN är av samma uppfattning som skiljer sig från din egen så förstår vi att det känns olustigt. Men vi följer ARNs rekommendationer. Mvh Hampus på Kundtjänst

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Open Infra skall lägga fiber i området…

Open Infra skall lägga fiber i området och var hur trevliga som helst för två år sedan när dom sålde produkten, med hembesök.

När det väl var dags grävde man utan att kommunicera detta. Min anslutning ligger helt fel. För att komma upp till lämpligt ställe på huset måste man gräva längs hela vår tomt ELLER gräva över tre elkablar och en vattenledning. Om man i stället lagt anslutningen åt andra hållet, vilket var fullt möjligt, hade man kunnat gräva utan några som helst problem.
När vi nu bett om en kontakt med ansvarig har vi inte lyckats få något svar från honom (och vi får inget telefonnummer) utan har bara fått respons från kundtjänst som bett oss skicka in en karta på önskad ändring. När vi gjort det har vi fått veta att det inte går att ändra. När vi vill dra oss ur skall vi betala 7900.
Jag kommer att kontakta ARN. Jag anser att det är totalt helvrickat att bete sig så här, rena idiotmetoder att inte vara kontaktbar. Benjamin, hör du det? Ansvarig för Munsöområdet, Ekerö.
Tänk om du kunde ha ringt på och diskuterat arbetet, (du var ju här utanför) innan ni började gräva, vad bra det kunde ha blivit. Jag vill inte ha min box i mitt badrum.
Birgitta Sommarbäck

23 de mayo de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Birgitta, tack för din feedback! När det kommer till tomtgrävning och liknande så måste vi alltid utgå ifrån vart vi har anslutningspunkten. Men jag ser till att Benjamin kontaktar dig för vidare dialog. Mvh Hampus på Kundtjänst

Dålig kommunikation och…

Dålig kommunikation och framförhållning. Återkoppling 1 år senare när vi blev lovade inom veckor i telefon.

En gubbe kom hux flux inom en timme en vardag utan någon information innan.

Han lyckades inte installera det utan fick komma tillbaka 2 ggr, vilket gjorde att vi fick ta ledigt från jobbet. Vid 2 tillfällen.

7 de abril de 2025

Respuesta de Open Infra Sverige

Hej Kristian! Tack för din feedback! Det här låter som om att det ej har gått rätt till. Jag ska ta detta med mig till ansvariga och lovar bättring framöver. Om vi kan hjälpa dig med något gällande detta så vänligen kontakta oss på Kundtjänst. Mvh Hampus på Kundtjänst

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.