Santander Consumer Finance - Nederland Opiniones 1041

TrustScore: 4 sobre 5

3,8

Consulta las opiniones de los clientes

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Al jaren klant bij Santander en uiteindelijk altijd netjes betaald, ook wanneer ik door omstandigheden een incasso een keer moest terugboeken en later alsnog vrij snel via iDEAL of conform afspr... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Omdat de rente prima is wilde ik een spaarrekening openen. Online vul je van alles in en wordt je ID vastgesteld via een video identificatie systeem. Dit werkt dus voor geen meter, ik heb het letterli... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

We zijn vriendelijk, maar vooral professioneel geholpen door de heer Joey Hoving of zijn vervangster A Ghoudan. Zeer behulpzaam bij hoe we documenten moesten aanleveren als we er niet uitkwamen. Top.... Ver más

La empresa ha respondido

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Via satander een lening aangevraagd en Ben daarbij uitstekend geholpen door sales agent Tayfun...hij gaf mij oprecht een hele goede en snelle service. Hij is ook altijd bereikbaar zowel telefonish als... Ver más

La empresa ha respondido

Información sobre la empresa

1. Institución financiera
  2. Compañía de financiación y préstamos para coches

Sobre Santander Consumer Finance - Nederland

Escrito por la empresa

Wij helpen u graag met verantwoorde voertuigfinancieringen. U kunt bij ons niet direct een financiering voor een auto, motor, camper of caravan aanvragen maar wel bij een van de vele bij ons aangesloten partners.

Wij verstrekken de financieringen voor o.a. Kia Finance, Volvo Car Finance, Mazda Finance, Tesla maar ook vele merkloze dealers.

Wij zijn gevestigd in Nederland. U kunt bij ons geen spaarrekening openen. Plaats reviews over Santander Consumer Bank of over onze vestigingen in België en de UK, bij de betreffende profielen op Trustpilot zodat zij u kunnen helpen. Dank u wel!

Información de contacto

Ha contestado el 82% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 semana

Amber Ghoudan,

Amber Ghoudan,

Professionele en bekwame dame, heeft me erg goed geholpen, ze is kundig en heel vriendelijk en vooral ook geduldig.
Ze heeft me goed begeleid en ik zou niet schromen om deze mevrouw een flinke loonsverhoging te geven, dit meen ik, zulke mensen moet je koesteren en belonen!

Bedankt Amber Ghoudan!

1 de mayo de 2025

Hi Leo,

Hartelijk dank voor de mooie review. Amber zal uw lovende woorden ook zeer waarderen. We koesteren ons team zeker! Nogmaals dank en ik zal het ook delen met haar.

Zeer vriendelijk en professioneel

Zeer vriendelijk en professioneel, zeer behulpzaam en begripvol. Ze had geen enkel probleem om Engels met me te spreken. Ruimdenkend.

29 de abril de 2025

Hi Magdalena,

I'm glad to hear that you had such a positive experience with my colleague. She will appreciate your review a lot.

Kind regards, Koen

Valorada con 5 estrellas sobre 5

De aanvraag was snel en was heel simpel…

De aanvraag was snel en was heel simpel en alles is ook snel rond ben heel goed geholpen door mvr

28 de abril de 2025

Hi Raymon,

Erg fijn om te horen dat de aanvraag vlot verliep. Ontzettend bedankt voor deze review. Ik zal hem delen met het team.

Super goed geholpen

Super goed geholpen
Snel telefonisch bereikbaar
Vriendelijke werknemers

24 de abril de 2025

Hi André,

Fijn om te horen dat onze werknemers u zo goed hebben kunnen helpen. Bedankt voor de mooie review.

Zeer vlot geregeld
Ook heel goed geholpen door medewerkers! Niets dan lof hoe de aanvraag is afgehandeld.

17 de abril de 2025

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Ontzettend fijn om te horen. Ik zal u bericht delen met ons team. Daar worden zij ook blij van.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Heel behulpzaam en vriendelijk.

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Dank u voor de positieve review Karin. Fijn om te horen dat u tevreden bent met onze service. Ik geef het door.

Heel tevreden.

Ontzettend goed en snel geholpen door mevr. D.Kammerman.

31 de marzo de 2025

Beste Claudia,

Fijn dat Duchanka u zo goed heeft kunnen helpen. We waarderen uw review en ik zal het met haar en het team delen.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Via Santander een lening op maat.…

Via Santander een persoonlijke lening aangevraagd en daarbij uitstekend geholpen door Sales agent Tayfun die luisterde naar mijn behoefte goed contact onderhield en altijd bereikbaar was en daarbij een lening voor mij op maat maakte. Ik ben hier ontzettend mee geholpen, Santander snel en professioneel geregeld! Een aanrader voor ieder die op zoek is naar een passende lening.

Beste Martin,

Bedankt voor uw zeer positieve beoordeling en aanrader!

We zijn blij te horen dat u zo tevreden bent met de service die u heeft ontvangen van onze Sales agent Tayfun. Het is geweldig om te horen dat er goed naar uw behoeften is geluisterd en u heeft kunnen helpen met uw lening. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden en uw feedback motiveert ons om dit te blijven doen.

Zeer vlot geregeld

Zeer vlot geregeld. Ook heel goed geholpen door medewerker Duchanka! Niets dan lof hoe de aanvraag is afgehandeld.

Beste Rob,

Hartelijk dank voor de 5 sterren! Ik geef je complimenten zeker door aan Duchanka. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk en het is fijn dat dit ook door onze klanten zo hoog wordt gewaardeerd.

Verificatie

Tijdens de procedure van de verificatie waarschuwt het system je niet als je een foutje maakt. Het systeem gooit je er uit . Moet je weer opnieuw beginnen.

11 de abril de 2025

Beste Dik,

Legitimeren en ondertekenen doe je bij Santander online via iDIN. Wel zo veilig en vertrouwd. iDIN is een initiatief van de gezamenlijke banken en gaat buiten ons om. Wij gebruiken slechts iDIN als tool. Jammer dat het bij jou niet direct lukte.

Prima lening

Aanvraag ging snel, was duidelijk, contact medewerker was vriendelijk

11 de abril de 2025

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Heel fijn om te horen dat de aanvraag positief werd ervaren door u. We waarderen de 5 sterren Goos.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Thanks to Amber for being patient and…

Thanks to Amber for being patient and work on my application. Mine was/is a weird situation. Had to submit lot of documents due to my situation.

Thanks again

10 de abril de 2025

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Thanks Ravi for your 5 stars. Be sure that I will transfer your compliments to Amber.

Amber was super helpend en begripvol

Amber was super helpend en begripvol

9 de abril de 2025

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Dank voor de 5 sterren Mohammed! Ik geef de complimenten zeker door aan Amber.

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Voldoende, maar wel wat rommelig aanvraagproces

Uiteindelijk wel snel aan de gewenste financiering geholpen, maar het aanvraagproces is wat rommelig en slordig.

Het aanvraagformulier accepteert alleen huisnummertoevoegingen in de vorm van een letter, zoals 20 A. Mijn huisnummertoevoeging zijn cijfers, zoals 20-21. Dat kan je niet invullen. Vervolgens moet je dus via de Klantenservice de offerte laten corrigeren en moet je deze daarna opnieuw tekenen.

Uploadportal is wat instabiel. Foutmelding bij het uploaden van een loonstrook, maar als je vervolgens terug naar het hoofdmenu gaat staat de loonstrook wel afgevinkt. Vervolgens blijkt dat Santander de loonstrook niet heeft ontvangen. Dit heeft zich 2x herhaald en uiteindelijk heb ik de loonstrook naar het persoonlijke e-mailadres van een medewerker gestuurd.

Als de financiering is goedgekeurd krijg je een bevestiging per e-mail. Op de plaats van het klantnummer staat nogmaals het aanvraagnummer. Probeer je vervolgens (zoals wordt gesuggereerd in de bevestiging) om Mijn Santander / Lening aan te maken met dat nummer, lukt dat niet want het voldoet niet aan het minimale aantal cijfers. Het blijkt dan ook dat het klantnummer in de e-mail geen klantnummer is maar het aanvraagnummer. Via dezelfde medewerker dan maar mijn klantnummer opgevraagd.

Santander App is erg gedateerd en functioneert maar net aan. In de Apple Store krijgt de app op basis van 191 beoordelingen 1,3 sterren van de 5. Dit is terecht. Wil je bijvoorbeeld je transacties oproepen dan leidt de app je terug naar het inlogscherm en na het inloggen zie je alsnog niet de transacties. Laatste update van de app is 4 maanden geleden...

Uiteindelijk gaat het om het eindresultaat en dat is dat de gevraagde financiering naar je wordt overgemaakt, maar verwacht geen soepele gang van zaken en innovatieve IT-oplossingen want het geheel leunt overduidelijk op oude systemen en verouderd design/layout.

Medewerker die mij telefonisch heeft geholpen in het proces was overigens erg vriendelijk.

Update november 2025:
Ik heb mijn lening overgesloten naar Freo. Dat scheelde 2,6% rente op jaarbasis. Dezelfde lening bij Santander zou nu ruim 11% kosten ipv 6,9% bij Freo. Mijn rente stond nog op 9,5%. Daarnaast vond ik Santander echt onvoldoende modern. Extra aflossen duurt lang en moet via een handmatige overboeking. Geen mogelijkheden om dit via iDEAL bijvoorbeeld te doen. Extra aflossen is bij een persoonlijke lening van Santander ook niet boetevrij, dat is vrij uniek in de markt dat je nog een boete moet betalen. Wat ook vervelend was is dat je in Mijn Lening geen inzicht hebt in het netto saldo. Alleen bruto inclusief de totaal te betalen rente over de gehele looptijd. Je weet dus totaal niet wat het openstaand saldo op dit moment is. Daarvoor moet je contact opnemen. De app is overigens nutteloos. Na een update deze week doet hij het helemaal niet meer, ook niet na opnieuw installeren. Je kan nog steeds je transacties niet zien vanwege een bug in de app. Ik heb hierover contact met de klantenservice gehad. Toen werd gevraagd een opname door te sturen van het gebruik van de app. Vervolgens reageert er iemand met het antwoord dat je bij een PL nooit je transacties kan zien via de app omdat er afgelost wordt volgens een vast schema. En mijn extra aflossingen dan? Er wordt gewoon niet de waarheid gesproken. Santander past niet bij mij. Ik heb behoefte aan een transparante dienstverlener met goede gebruiksmogelijkheden in de online dienstverlening.

1 de abril de 2025

Beste FS,

Hartelijk dank voor uw eerlijke feedback. Ik ga deze zaken zeker opnemen met de betreffende teams. Ik heb inmiddels begrepen dat de app opnieuw downloaden nog wel eens wil helpen. Fijn dat u zo goed geholpen bent aan de telefoon.

Nogmaals dank voor uw uitgebreide reactie.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Behulpzaam telefonisch contact door…

Behulpzaam telefonisch contact door mevr. Kammerman

8 de abril de 2025

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Het is fijn om te horen dat u een positieve ervaring heeft gehad met mevrouw Kammerman. We waarderen uw feedback en zullen deze delen met haar en het team.

Onprofessioneel

De partner waarmee ik samen een lening afsloot met een overlijdensverzekering is inmiddels overleden (7 maanden geleden).
Daarvoor moest ik een akte van overlijden mailen zodat het naar de desbetreffende afdeling zou gaan voor de afhandeling.

Inmiddels zit ik 7 maanden te wachten op een reactie en na diverse telefoontjes met een medewerker krijg ik te horen dat ik maar moet blijven wachten op reactie dat het probleem is wegens onderbezetting.

Het sleutelwoord is wachten, en verder ….

5 de abril de 2025

Beste Rob,

Gecondoleerd met het verlies. Ik zal je via Trustpilot om extra informatie vragen zodat mijn collega's kunnen uitzoeken wat er fout is gegaan.

Sterkte.

Uitstekende dienstverlening

Ben geholpen door Amber en zij was super vriendelijk en duidelijk. Uitermate positieve ervaring en oprecht verrast door de uitstekende dienstverlening!

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Dankjewel voor de 5 sterren Alex! Het is fijn om te horen dat je een positieve ervaring hebt gehad met Amber en dat je zo tevreden bent met de service die je hebt ontvangen. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

I am very satisfied with Joey

I am very satisfied with professionalism and excellent work by your employee Joey, he was very kind and did a really great job during approving the loan.

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Thanks for your 5 star review. You can be sure we will let Joey know!

very very helpful

very very helpful, kind and assist me the best. I am very happy with their service and highly recommended.

Respuesta de Santander Consumer Finance - Nederland

Thank you dear Fara for your good review and your recommandation.

Santander Consumer Finance

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.