Ventilatieshop.com Opiniones

TrustScore: 4 sobre 5

3,8

Consulta las opiniones de los clientes

Valorada con 3 estrellas sobre 5

1 standaard en 1 op maat gemaakt rooster besteld, dat duurde erg lang, heb meerdere malen moet bellen waar het bleef. Het zijn uiteindelijk erg nette roosters. Echter zit er alleen bij de standaard m... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Bijna 2 maanden zijn eroverheen gegaan voordat men (na weer een herinnering van mij), mij definitief lieten weten dat 1 van de 2 artikelen niet leverbaar was. Direct daarop is volledige bestelling doo... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Heb Zehnder Comofan Silent Move Up besteld na goed telefonisch advies. Levering op de verzochte datum en goed te volgen. Vervanging van StorkAir CMF was plug and play met goede video instructies en i... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Twee keer luchtventiel besteld. De ventielen zijn mooi, de kwaliteit lijkt voor zover ik nu kan bepalen goed. Daarnaast verliep het bestelproces soepel. Ventilatieshop doen wat ze moeten doen dus top!... Ver más

Información sobre la empresa

1. Tienda de hágalo usted mismo

Escrito por la empresa

Wij zijn uw betrouwbare en voordelige adres voor alles wat te maken heeft met luchttechniek en ventilatie. Ventilatieshop biedt u een alternatief voor bouwmarkten, die op het gebied van ventilatie vaak tekort komen als het gaat om de mogelijkheden binnen hun assortiment en de aanwezige kennis onder het personeel. Als onderdeel van het gerenommeerde installatiebedrijf Pro-Air, hebben we inmiddels meer dan 50 jaar kennis en ervaring in huis op het gebied van ventilatie en klimaatbeheersing. In onze shop vindt u meer dan 100.000 voorraadartikelen en daarnaast bieden wij u vele mogelijkheden op het gebied van maatwerk. U kunt daardoor met ieder vraagstuk op het gebied van ventilatie bij ons terecht.

Información de contacto

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No consta que haya invitado a opinar recientemente

Ha contestado el 78% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 semana

Todas las opiniones

97 opiniones en los últimos 12 meses

Escribir una opinión

Prima service

Prima service. Verkeerde bestel en dat werd netjes opgelost

7 de agosto de 2025

Respuesta de Ventilatieshop.com

Wat fijn om te horen dat de service zo goed was en dat het probleem snel is opgelost!

Wat n waardeloos bedrijf

Wat n waardeloos bedrijf
Afzuiger ging al na 1 jaar stuk en was geen garantie
Ze Wilden m eerst testen wat bijna 1 maand duurde
Na veel mailcontact kregen we uiteindelijk te horen geen garantie.
Ik koop hier nooit meer wat

6 de agosto de 2025

Beste Siegfried,

Wat jammer om te lezen dat u zo’n vervelende ervaring heeft gehad met uw afzuiger en de garantieafhandeling. Onze excuses dat dit zoveel tijd en frustratie heeft gekost – dat is uiteraard niet de bedoeling.

Ondanks dat dit volgens de garantievoorwaarden niet vergoed kon worden, vinden wij het belangrijk dat u tevreden bent. Daarom willen wij u graag een coulance-aanbod doen voor de aanschaf van een nieuwe ventilator. Wij nemen hierover graag persoonlijk contact met u op om dit verder af te stemmen.

We hopen hiermee het ongemak enigszins te kunnen vergoeden en u toch een passende oplossing te bieden.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Moeilijk geld terug te krijgen bij retourneren

Wat spullen geretourneerd met verzekering er bij van dpd nu blijkt er iets beschadigd te zijn geraakt tijdens het retourneren en is het een hoop gedoe om überhaupt je geld terug te krijgen en bij de klantenservice denken ze niet bepaald mee aan oplossingen. Voor mij zeker de laatse keer iets besteld op ventilatieshop

5 de agosto de 2025

Beste Julian,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring te delen. Wat vervelend om te horen dat het retourneren via DPD zoveel gedoe heeft opgeleverd en dat er schade is ontstaan tijdens het transport. Dat is natuurlijk niet de service die wij onze klanten willen bieden.

Omdat de retourzending met verzekering via Returnista loopt, moet de schadeclaim daar worden ingediend. Dat maakt het proces helaas wat omslachtiger en wij begrijpen dat dit voor u frustrerend is geweest. Volgens onze informatie zou de kwestie inmiddels opgelost moeten zijn, maar onze excuses dat dit niet soepel is verlopen.

We nemen uw ervaring mee om dit soort situaties in de toekomst beter op te vangen en waarderen het dat u dit onder onze aandacht heeft gebracht.

Top ervaring

Snel na bestellen product in huis. Communicatie is duidelijk. Feit dat de handleiding werd toegestuurd was top, jammer dat deze niet volledig duidelijk is voor mijn product

24 de julio de 2025

Beste Jeroen,

Hartelijk dank voor uw bestelling en uw positieve woorden over onze snelle levering en communicatie. Fijn om te horen dat u de handleiding per e-mail heeft gewaardeerd.

We begrijpen uw opmerking dat de handleiding niet volledig duidelijk was voor uw specifieke product. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We gaan dit punt intern doorgeven, zodat we de documentatie kunnen verbeteren. Mocht u ondertussen extra uitleg of advies nodig hebben, dan helpen wij u graag stap voor stap verder.

Nogmaals bedankt voor het delen van uw ervaring – hiermee kunnen wij onze service steeds verder verbeteren.

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Snelle levering , het had wel fijn geweest als er gelijk een stekker werd aangeboden bij aanschaf buisventillator.

23 de julio de 2025

Beste meneer van Strien,

Bedankt voor uw bestelling en uw feedback. Fijn om te horen dat de levering snel is verlopen!

We begrijpen uw opmerking over de stekker volledig. De buisventilator wordt standaard geleverd zonder stekker, omdat hij meestal direct wordt aangesloten op het elektriciteitsnet door een installateur. Maar we zien dat het voor sommige situaties handig zou zijn als er ook een losse stekkeroptie bij het product wordt aangeboden. Uw suggestie nemen we daarom zeker mee om onze webshop te verbeteren.

Mocht u alsnog een geschikte stekker of aansluitkabel willen bestellen, dan helpen wij u daar natuurlijk graag bij.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Klant krijgt standaard de schuld bij een defect van een buisventilator

Ik plaats dit review nu ook hier omdat ik, in tegenstelling tot een positieve product-review van mijn hand, deze review nergens zie bij Ventilatieshop.com. [Een kleine aanvulling is hieronder erbij geplaatst: mijn conclusie dat er eerder een inferieur Chinees product werd verkocht, wat nu uit het assortiment is verwijderd.]
Klantenservice behulpzaam, maar de garantie blijkt bijzonder slecht wat betreft de 5-jaarsgarantie op buisventilator Whisper WGLE-100/125. Deze was defect geraakt. Volgens de Ventilatieshop is de oorzaak standaard de vervuiling van de ventilator, dus mijn schuld. Standaard, getuige de andere reviews die ik hierover inzag, waarbij in één geval zelf een beroep op de garantie van eenzelfde ventilator die nog geen jaar in gebruik was. (review van 26 juni 2025, Trustpilot). De gebruiker meldt daar dat de klantenservice hem meldt dat dit hun beleid is: het is dus de standaardaanpak bij Ventilatieshop. Zijn verzekering geeft hem gelijk en gaat actie gaan ondernemen tegen Ventilatieshop. Ik heb mijn ventilator vandaag retour ontvangen, en deze geïnspecteerd omdat ook mijn ventilator vervuild zou zijn, en dat dit een geldige reden is mijn beroep op de garantie af te wijzen. Maar de ventilator is nauwelijks vuil; ietsje aanslag hier en daar. Ook niet raar vanwege de prima, regelmatige gereinigde en z.n. vervangen filters, die vóór de afzuiging zijn aangebracht. Maar, meldt Ventilatieshop, het ligt eigenlijk aan het herhaaldelijk aanschakelen via de toerentalregelaar en het weer opnieuw aansluiten van de toerenregelaar op de ventilator, waarna deze pas weer werkte. Dus geeft men toe: eigenlijk NIET aan de vervuiling,. Hiermee wordt bevestigd dat vervuiling standaard als reden wordt genoemd; de schuld ligt altijd bij de klant. Maar wat moet je als klant? Als de ventilator niet draait, probeer je als gebruiker uiteraard door deze vaak aan- en uit te schakelen en deze een aantal keren opnieuw aansluiten weer aan de praat te krijgen. Dat is toch heel normaal, en dus is ook sprake van normaal gebruik. Een medewerker gaf aan dat de Chinese Whisper vervangen is door de Italiaanse Vortice LINEO 125 QUIET. Dat is natuurlijk niet voor niets. De Whisper is klaarblijkelijk van een inferieure kwaliteit en de Vortice Lineo niet. Dat lijkt mij de werkelijke reden van het falen van de Whisper, die daarom ook uit het assortiment is gehaald.
Conclusie: Het is weer eens de slager die zijn eigen vlees keurt. Wel kreeg ik als goede klant een mager compensatiebod. Afgewezen en een beter bod gekregen. Dat uiteindelijk geaccepteerd, wat moet je anders? Jammer dat zo mijn vertrouwen in mijn eigen standaard ventilatieleverancier zo is aangetast.

6 de julio de 2025

Beste klant,
Dank voor uw uitgebreide feedback. We begrijpen dat u teleurgesteld bent in de afhandeling van de garantieclaim en de communicatie hierover. Het is vervelend om te horen dat uw ervaring met de Whisper buisventilator niet naar wens was en dat u zich niet gesteund voelde in uw garantieaanvraag.
Bij Ventilatieshop.com streven we ernaar om hoogwaardige producten te leveren met een eerlijke garantieafhandeling. We waarderen uw opmerking over de vervuiling als standaardreden voor afwijzing van garantieclaims en zullen ons beleid hier kritisch op bekijken.
Uw feedback helpt ons om onze service te verbeteren en zorgt ervoor dat we deze zaken intern kunnen bespreken. We hopen dat we uw vertrouwen in ons kunnen herstellen en dat u ons de kans geeft om u in de toekomst beter van dienst te zijn.
Nogmaals bedankt voor uw reactie. Mocht u verdere vragen hebben, dan staan we voor u klaar.

Meedenken en echt contact

17 de julio de 2025

Beste klant,

Dank u wel voor uw positieve feedback! We zijn blij te horen dat u de service als persoonlijk en meedenkend ervaart. We streven ernaar om altijd echt contact te maken met onze klanten en hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht u in de toekomst nog vragen of hulp nodig hebben, dan staan we uiteraard voor u klaar.

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Goed advies gekregen in de winkel

Goed advies gekregen in de winkel. Uiteindelijk toch gekozen voor groot ventilatie(afzuigings)systeem i.p.v. ventilatierooster i.v.m. lokatie dicht bij douchekop. Blij mee!!!

12 de julio de 2025

Beste klant,

Wat fijn om te horen dat u goed advies heeft gekregen in onze winkel en tevreden bent met uw keuze voor een groter ventilatiesysteem. Een goede ventilatie is essentieel, vooral in de buurt van de douche, om vochtproblemen te voorkomen. Mocht u nog verdere vragen hebben of advies nodig hebben, dan staan we uiteraard voor u klaar. Veel plezier met uw nieuwe systeem!

Valorada con 2 estrellas sobre 5

geen garantie ivm onderhoud?

Ruim twee jaar terug kocht ik een ventilator voor een toilet. Bewust een model gekozen met meerdere jaren garantie. Na 2 1/2 jaar stopt de ventilator met werken en gaat deze retour naar ventilatieshop. Communicatie verloopt daarna niet spontaan, ik moet er zelf achteraan om dan te horen dat er geen garantie is omdat er te weinig onderhoud zou zijn gepleegd. De ventilatorbladen zijn 2 x jaar schoongemaakt omdat de unit anders ging vibreren, maar schijnbaar is dat niet genoeg?? Wat mij betreft een raar en makkelijk verhaal om het op het onderhoud te gooien. In elk geval is duidelijk dat de garantie zo weinig voorstelt.

15 de julio de 2025

Beste klant,

Het spijt ons te horen dat u een negatieve ervaring heeft gehad met de garantie van uw ventilator. We begrijpen dat het teleurstellend is wanneer een product niet naar verwachting functioneert en de garantievoorwaarden niet voldoen aan uw verwachtingen. Regelmatig onderhoud is belangrijk, maar we betreuren het als dit niet duidelijk was.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere assistentie. Uw tevredenheid is belangrijk voor ons.

Snel geleverd, geen opmerkingen

Ruom assortiment, snel geleverd en goed verpakt. Goede prijs, kortom geen opmerkingen

15 de julio de 2025

Beste klant,

Hartelijk dank voor uw positieve bericht! We zijn blij te horen dat alles naar tevredenheid is geleverd, en dat u tevreden bent over ons assortiment. Mocht u in de toekomst nog vragen of hulp nodig hebben, dan helpen we u graag verder.

Prime snel geleverd

14 de julio de 2025

Beste klant,

Hartelijk dank voor uw positieve bericht! We zijn blij te horen dat alles naar tevredenheid is geleverd. Mocht u in de toekomst nog vragen of hulp nodig hebben, dan helpen we u graag verder.

Gewoon goed

Gewoon goed, prima kwaliteit en snel geleverd. Top!

11 de julio de 2025

Top producten

11 de julio de 2025

Beste klant,

Hartelijk dank voor uw positieve bericht! We zijn blij te horen dat u tevreden bent over onze producten. Mocht u in de toekomst nog vragen of hulp nodig hebben, dan helpen we u graag verder.

Prima

Prima, snel en goed.

1 de julio de 2025

Metalen cover

Mooie metalen cover voor de buitenunit van de airco, voor een goede prijs.
Aardige werknemer aanwezig die meedenkt.

3 de julio de 2025

Beste klant,

Dank u wel voor uw positieve beoordeling! We zijn blij te horen dat u tevreden bent met de metalen cover voor de buitenunit van uw airco en onze service. Het is altijd ons doel om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden, en het is fijn om te horen dat onze collega's u goed hebben geholpen. Mocht u nog verdere vragen hebben, dan staan we uiteraard voor u klaar.

8 consejos para escribir buenas reseñas.